Skip to main content

VÅRT ARBEID

Hjelpende Hender hjelper mer enn 400 mennesker med mat og ulike nødvendigheter som klær, møbler, med mer hver måned.

Matutdeling:

Vi kjøper inn og deler ut matposer med mat, drikke og hygieneprodukter til vanskeligstilte i vårt område.

Her kan de vi hjelper til en viss grad velge hva de ønsker innenfor en økonomisk grense. Dette fører med en del ekstra jobb, men det gjør tilbudet enda bedre, minsker matsvinn og gir mennesker en bedre selvfølelse. Vi har rundt 150 - 200 matutdelinger hver måned og opplever en økning for hver måned som går. Vi kjører ut med maten til avtalte møtesteder eller helt hjem til de som av ulike grunner ikke har muligheten til møte oss.

Utdeling av klær:

Utdeling av klær, sko og tilbehør er det Hjelpende Hender startet med og er fortsatt en viktig del av vårt arbeid.

Vi kan takket være våre lokaler tilby de vanskeligstilte selv en mulighet til å plukke blant ett stort sortiment. Her kan de etter avtalt tid ta med familie og prøve klærne slik at de får det de trenger. Vi kjører også ut klær til rus og andre som vi vet spesifikt hva trenger, og som ikke har mulighet til å komme seg til oss.

Utkjøring og utdeling av møbler og interiør:

Vi har ikke selv plass til så mye møbler, men vi prøver å skaffe på forespørsel.

Vi henter og leverer også dersom det trengs. Interiør, bestikk o.l. har vi også i våres butikk der våre brukere kan plukke eller forespørre det de trenger. Vi kjører mindre flyttelass eller enkeltmøbler 10-15 ganger i måneden.

Samtaler:

Vi tilbyr også mindre høytidelige samtaler som kan ende i problemløsning eller et forsøk på å opprette videre kontakt med rette instanser/fagfolk.

Vi har lang erfaring med mennesker i vanskelige situasjoner både i forhold til det offentlig, økonomiske og andre ting som plager vanskeligstilte.

Juleeske med gaver til barn:

Jula er den tøffeste tiden for veldig mange og den tiden på året vi har aller mest å gjøre.

Vi deler ut store matesker med julemat, godteri, drikke og annet til julen. Barna får gaver og da gaver de ønsker seg innenfor rimelighetens grenser. Her hjelper vi rundt 600 mennesker og det blir flere for hver jul som går.

Bidrag til bursdager, konfirmasjoner o.l.:

Vi bidrar til barnebursdager, konfirmasjoner, dåp og i noen tilfeller bryllup.

Dette er som alt annet vi tilbyr ett lavterskel tilbud, slik at en kan ikke velge fra øverste hylle og vi bidrar ikke med alt. Vi kan typisk gi deler av maten og en gave til jubilanten.

Sommerskole:

Vi har arrangert sommerskole eller aktivitetsskole for barn fra vanskeligstilte familier siden 2018.

Dette har vært en stor suksess og vi lykkes godt med et bredt tilbud slik at alle kan gjøre noe de har lyst til. Vi har vært på Tusenfryd, Killingmo alpakkagård, hatt rebuser, tryllekunstner, og mye annet. Både frokost og lunsj blir servert med litt godis på slutten.

Varmmat i kirken:

Hver fredag lager vi et varmt og næringsrikt måltid som vi deler ut til mennesker med rus og psykiatri problemer i eller utenfor Lillestrøm kirke.

Dette er både et sosialt og helse rettet tiltak som settes stor pris på av veldig mange. Her deles det ofte ut både klær og litt provianter til de som møter opp.

Sommerferie:

Etter at Covid-19 slo til for fullt i Norge bestemte vi oss for å leie ett sommerhus som vi kunne tilby være vanskeligstilte familier.

Her fikk de muligheten til å oppleve en norgesferie og mange opplevde det for første gang. Etter mange år med utstrakt veldedighet har vi sett at ett gratis/veldig billig ferietilbud for familier er noe som savnes. Vi har i mange år spart opp til å kjøpe et feriested så vi kan ha et slikt tilbud året rundt. Vi setter stor pris på alle bidrag til dette og at dere ser viktigheten av at alle får noen gode ferieopplevelser.

Kontakt oss

Trenger du klær, mat eller andre nødvendige ting?

Det er nok flere enn du tror som trenger litt hjelp i hverdagen, husk det er ingen skam å spørre om hjelp.
Ta kontakt med oss, så skal vi gjøre det vi kan.

Kontakt oss

Bildegalleri

Trykk på bildet for å forstørre bildet.