Skip to main content

Hjelpende Hender er en livredder for mange som sliter med å få endene til å møtes. Hver mandag samler det seg over 100 mennesker utenfor lokalene for å motta mat og klær.

«Slik er det hver uke. Dette er dessverre ikke noe spesielt,» sier Ellen Bakke, leder i Hjelpende Hender.

Køen består av mennesker i alle aldre, og mange er der ukentlig. Selv om man må registrere seg på forhånd, møter noen opp allerede klokken 14 i frykt for at det ikke skal være nok.

Hjelpende Hender forsøker også å nå ut til dem som ikke kan komme selv, og de støtter krisesentre ved behov. «Vi kan bidra med en gang, mens andre institusjoner har systemer som tar tid,» sier Bakke.

Når portene åpnes, går det raskt unna. Klær og mat forsvinner på få minutter. «Vi forsøker alltid å ha en middag, pålegg, melk og brød. For en uke er det ikke mye, men det hjelper på et trangt budsjett,» forteller Bakke.

Hjelpende Hender bruker rundt 20.000 kroner hver uke på å sikre at de kan tilby gode matpakker. Produktene kommer fra matsentralen, butikker og foreningens egne midler.

«Vi skulle gjerne hatt mer å gi, men vi gjør det beste vi kan,» avslutter Bakke.

Vi trenger din hjelp!

Hjelpende Hender er en non-profit organisasjon som drives av frivillige. De er avhengige av gaver fra privatpersoner og bedrifter for å kunne fortsette sitt viktige arbeid.

Hvordan du kan hjelpe:

  • Gi en pengegave: Du kan gi en engangsgave eller bli fast giver. Vippsnummer: 87176.
    Eller gjør en bankoverføring til 1286 49 30857 og merk med «støtte».
  • Bli frivillig: Hjelpende Hender har alltid behov for frivillige som kan hjelpe til med matutdeling, sortering av klær eller andre oppgaver. Ta kontakt om du har mulighet og lyst.
  • Spre budskapet: Fortell familie og venner om Hjelpende Henders arbeid, og oppfordr dem til å støtte oss.

Sammen kan vi gjøre en forskjell for de som trenger det mest!

Les hele artikkelen på Romerikes Blad her.
Foto: RB

Leave a Reply